Logo - Aktuel udstilling
Stengalleriet - Aktuel udstilling

Forår i Stengalleriet 2018

Aktuel udstilling, illustration 1
Landskabsbillede i akryl på lærred
Bente Vinther Tamdrup ved Horsens
Jeg har været rimelig flittig i januar måned med at trække nye kæder på natursilke til ændring af udstillingen. Det blev bl.a. til over 30 kæder i rosa ferskvandsperler, hvor flere af dem er dobbeltkæder - og alle sammen med knuder mellem perlerne. Sammen med fornyelser andre steder i galleriet, samt den fortsatte udvidelse af min samling af sten og mineraler, som er udstillet ude i Værkstedsgalleriet, glæder jeg mig til at invitere til besøg i Stengalleriet i Horsens. Altid et besøg værd!

Frem til lørdag den 2. og søndag den 3. juni, hvor der kommer indbydelse til sommerudstillingen med keramisk formgiver Karen-Lisbeth Rasmussen fra Vejle, vil forårsudstillingen være dækket af nedenstående faste gæsteudstillere.

Billedkunstner Bente Vinther, Tamdrup Bisgård ved Horsens maler naturalistisk, men også abstrakt med akryl på lærred. Hun vil løbende komme med nye malerier til udstillingen, som vil være en blanding af landskabs - og blomsterbilleder med enkelte abstrakte fantasier i mellem. Læs mere om Bente Vinther her.

Aktuel udstilling, illustration 2
Skål i let nedbrudt bøgetræ
Hans Kjær Poulsen Akkerup ved Hårby
Trædrejer Hans Kjær Poulsen, Hårby arbejder fortsat på at udbygge et omfattende lager af forskellige træsorter, der gennem omhyggelig lagring kan blive klar til at dreje i. Han styrker fortsat sine erfaringer med at lade nogle af træsorterne gennemgå en let nedbrydning, der er med til at give de færdige arbejder interessante teksturer og til tider spændende billeddannelser. Han kan nu præsentere drejede skåle og fade i over 30 forskellige danske træsorter, og der vil altid være mindst 35 af de nyeste drejede skåle og fade udstillet i Stengalleriet. Læs mere om Hans Kjær Poulsen her.

Kunsthåndværker Svend Erik Even-Jensen, Juelsminde fortsætter trofast udviklingen af barkæsker af yderbarken på svensk hvidbirk (også kaldt Næver). Barken fra svensk hvidbirk indeholder stoffet Betulin, som hæmmer væksten af bakterier i fødevarer, så æskerne kan således forlænge opbevaring af fødevarer noget.

Han har i sommeren 2017 haft den store oplevelse, at den verdenskendte restaurant NOMA bestilte 30 birkebarkæsker, som de vil bruge i den nye NOMA- restaurant, som skal åbnes på Refshalevej 96 på Amager her i 2018. Det var lige ved at være for overvældende for den 80-årige sløjdlærer med så mange æsker, men så trådte hans kone Inger Even Jensen i karakter, så de siden har arbejdet i et velfungerende teamwork omkring produktion af birkebarkæskerne. Læs mere om Svend Erik Even-Jensen her.

Til toppen