Logo - Aktuel udstilling
Stengalleriet - Aktuel udstilling

Sommer i Stengalleriet 2018

Aktuel udstilling, illustration 1
Begittet skål med trælåg
Karen-Lisbeth Rasmussen
Fernisering lørdag den 2. juni og søndag den 3. juni 2018, begge dage fra 10 til 17. Udstillingen kan besøges helt frem til lørdag den 28. juli 2018.

Det var i 1997, at Stengalleriet for første gang stiftede bekendtskab med keramiker Karen-Lisbeth Rasmussen fra Vejle. Det blev med en interessant sommerudstilling, som dækkede både galleriet og galleriets haveanlæg.

Egentlig opfatter Karen-Lisbeth Rasmussen sig mere som keramisk formgiver, idet det på ingen måde for hende drejer sig om at masseproducere tekrus. Modsat har hun fra starten af sin karriere udelukkende været optaget af at være anderledes, ved at eksperimentere ikke alene med formen, men også - og måske især med dekorationerne.

Aktuel udstilling, illustration 2
Skål 25 cm med orange begitning
Karen-Lisbeth Rasmussen
Hun har altid fundet det meget fascinerende at gå i dybden med glasurernes ”magi”. Det resulterer i, at hver eneste færdige arbejde fremtræder som ”enestående” i bogstavelig forstand. De håndbyggede krukker bliver ofte udsat for begitning, som er en opslæmning af fint ler i vand og tilsat forskelligt farvende metaloxider.

Som hun selv siger: ”Jeg maler egentlig med indfarvet flydende ler, gerne i klare farver, og som regel har jeg en historie, jeg vil fortælle”.

Aktuel udstilling, illustration 3
Murkunst, Karen-Lisbeth Rasmussen
Alle disse eksperimenter med glasur bliver der ført nøjagtig bogholderi med, både for at kunne huske, hvad den enkelte vellykkede glasur indeholdt af oxider og hvor meget, men også for at kunne tage de knap så gode op igen til videre eksperimenter.

Som et par af hendes valgsprog lyder: ”At skabe tager tid”, og ”Gennem arbejdet med at skabe kunst og kunsthåndværk sættes tidstyranniet ud af kraft, så fordybelsen kan finde sted. For mig er det en nødvendighed - ikke en luksus”.

På det seneste har hendes udadvendte virke medført, at hun har fået en bestyrelsesplads i den magtfulde forening Danske Kunsthåndværkere og Designere. Men læs mere om det og Karen-Lisbeth Rasmussen som Keramisk formgiver her.

Ellers vil Stengalleriets 3 faste gæsteudstillere præsentere nye arbejder:

Som sædvanlig er der kaffe/te og kransekage begge åbningsdage.

Karen-Lisbeth Rasmussen og Hans Kjær Poulsen vil være tilstede om lørdagen mens Bente Vinther kommer om søndagen.

Til toppen