Logo - Aktuel udstilling
Stengalleriet - Aktuel udstilling

Jul i Stengalleriet 2017

Aktuel udstilling, illustration 1
Tørklæde af Kirsten Raahauge
Udstillingen åbner lørdag den 4. og søndag den 5. november 2017 - begge dage fra klokken 10 til 17 og kan besøges frem til den 31. december 2017.

Håndarbejdslærer Kirsten Raahauge fra Odense præsenterer nogle af sine gedigne arbejder i strik og vævning. Hun har gennemgået en grundig uddannelse indenfor håndarbejde som hun startede på Skals håndarbejdskole kort efter afslutning af folkeskolen for senere at tage ophold på Engelsholm Højskole i 2 gange 8 måneder.

Efter højskoleopholdet blev hun klar over , at hun ville være håndarbejdslærer. Her valgte hun Højer håndarbejds Seminarium i Sønderjylland med strik og vævning som liniefag. Og de to teknikker har hun så siden bygget videre på med forskellige kurser. Hun vil således udstille en del af sine arbejder. Læs mere om Kirsten Raahauge her.

Billedkunstner Bente Vinther, Tamdrup Bisgård ved Horsens maler naturalistisk men også abstrakt med akryl på lærred og er kommet med nye malerier til juleudstillingen. Læs mere om Bente Vinther her.

Trædrejer Hans Kjær Poulsen, Hårby er nu oppe på at dreje i over 30 danske træsorter. Det der gør mange af hans skåle og fade særlig interessante er hans faglige viden og store erfaring med at kontrollere en lettere nedbrydning af en del af træet. I mange tilfælde giver det overraskende Aktuel udstilling, illustration 2
Abstrakt maleri, akryl på lærred af Bente Vinther
farvemæssige og strukturelle resultater. Hans Kjær Poulsen viser over 35 nye skåle og fade, som alle er drejet i 2017. Læs mere om Hans K.P. på www.traeoasen.webide.dk.

Kunsthåndværker Svend Erik Even-Jensen, Juelsminde har i over 10 år arbejdet med at fremstille barkæsker af ”Næver”, som er yderbarken på svensk hvidbirk. Barken fra svensk hvidbirk indeholder stoffet Betulin, som hæmmer bakteriernes vækst i fødevarer, og kan således forlænge opbevaringen noget. Læs mere om Svend Erik-Even Jensen her.

Efter ferniseringen vil der som sædvanligt være åbent alle ugens dage, men da jeg ofte er ude af huset, så ring i forvejen på mobil 25 31 93 43, hvis du påtænker at besøge Stengalleriet, som af mange gæster kaldes for ”Aladdins Hule - et eventyrligt sted”, hvor man må gå på jagt i hylder og skuffer.

Der vil sædvanen tro blive serveret kaffe/te og småkager de to åbningsdage.

Til toppen