Logo - Aktuel udstilling
Stengalleriet - Aktuel udstilling

Forår i Stengalleriet 2019

Aktuel udstilling, illustration 1
Dansk flint og serafinit

Jeg har hygget mig meget i januar og februar måned med at lave en hel del kæder. I første omgang i kompositioner med den smukke karneol sammen med grønne nuance, hvor især karneol og den skønne græsgrønne chrysopras tiltaler mig meget. Dernæst er det blevet til en del kæder med den rene og sarte grå danske flint sat sammen med blandt andet gule, blå og grønne nuancer. Og sammen med nye smykker, er det blevet til en dejlig fornyelse af to reoler. Men ellers har jeg også ændret store dele af resten af udstillingen i galleriet i farvemæssig overensstemmelse med Bente Vinthers malerier. Så nu ser alt rent og pænt ud.

Som noget nyt har keramiker Bent Wiborg fra Skanderborg sagt ja til at udstille ude i Værkstedsgalleriet sammen med Bente Vinthers malerier og Lis Kubels omfattende samling af sten og mineraler. De tre ting harmonerer flot sammen. Bent Wiborg har udstillet Aktuel udstilling, illustration 2
Rød karneol og chrysopras
i Stengalleriet flere gange. Han er ikke kendetegnet ved de store armbevægelser, men derimod er det enkelthed i smukke klassiske former og stille glasurer der bærer kvaliteten . Læs mere om Bent Wiborg her.

Billedkunstner Bente Vinther, Serridslev ved Horsens maler naturalistisk, men også abstrakt med akryl på lærred. Hun vil løbende komme med nye malerier til udstillingen, som vil være en blanding af landskabs - og blomsterbilleder med enkelte abstrakte fantasier imellem. Læs mere om Bente Vinther her.

Trædrejer Hans Kjær Poulsen, Hårby arbejder ihærdig på at udbygge et omfattende lager af forskellige træsorter, der gennem omhyggelig lagring kan blive klar til at dreje i. Han styrker fortsat sine erfaringer med at lade nogle af træsorterne gennemgå en let nedbrydning. Det er med til at give de færdige arbejder interessante teksturer og til tider spændende billeddannelser. Han kan nu præsentere drejede skåle og fade i over 30 forskellige danske træsorter, og der vil altid være mindst 35 af de nyeste drejede skåle og fade udstillet i Stengalleriet. Læs mere om Hans Kjær Poulsen på https://traeoasen.webide.dk/.

Aktuel udstilling, illustration 3
Karneol i nuancer og peridot
Kunsthåndværker Svend Erik Even-Jensen, og fru Inger fortsætter trofast udviklingen af birkebarkæsker af yderbarken på svensk hvidbirk (også kaldt Næver). Barken fra svensk hvidbirk indeholder stoffet Betulin, som hæmmer væksten af bakterier i fødevarer. Æskerne kan således forlænge opbevaring af fødevarer en hel del. De sidste meldinger lyder på, at hvidløg ikke spirer i lang tid og at ingefær ikke mugner i lang tid, når det opbevares i birkebarkæsker. Endelig er der en kunde, der fortæller, at tørrede æbler også får en meget længere holdbarhed i æskerne. Læs mere om Svend Erik Even-Jensen her.

Til sommerudstillingen i 2018 havde jeg indbudt på fernisering med keramisk formgiver Karen-Lisbeth Rasmussen fra Vejle. Men på grund af det alt for gode vejr, kom der kun ganske få de to dage. Derfor gentager vi i sommeren 2019 - sandsynligvis i juni og juli. Karen-Lisbeth har i 2019 30 års jubilæum som keramiker og samtidig bliver hun 75 år. Hun er en fascinerende kunstner, hvor både formgivningen og måske endda især dekorationerne med begitning er af meget høj kvalitet. Målet er ikke stor produktion, men mere at hver enkelt emne gennemarbejdes og fremtræder unikt.

Til toppen