Logo - Gæsteudstillere
Stengalleriet - Gæsteudstillere

Ilze Dilane - Maler

Ilze Dilane
Ilze Dilane
Ilze Dilane kom på besøg i Stengalleriet i 1992 i forbindelse med et ophold i Danmark. Hun syntes godt om stedets kreative atmosfære, og vi kunne godt lide hendes stille væsen og hendes kunstneriske udfoldelser.

Ilze Dilane var samme år blevet optaget på Letlands Kunstakademi i Riga - ved fakultetet for malerkunst og konservering. Og opholdet i Danmark blev flittigt brugt til eksperimenter. -- Giver man Ilze Dilane et par stykker pap og låner hende en cykel, ja så går jagten på motiver i by og omegn straks ind.

Skovtykningen, Ilze Dilane
"Skovtykningen", Ilze Dilane
Således var det morsomt at opleve Ilze Dilane, da hun første gang kom til Danmark i forsommeren 1992. Rapsen og valmuerne blomstrede på markerne i fuldt flor, og det overvældede hende så fuldstændigt, at emnet blev gennemarbejdet totalt med farvekridt og malerpensel.

Ilze Dilane har gode sprogkundskaber. Foruden sit modersmål taler hun flydende russisk og tysk - har kendskab til engelsk og føler sig godt hjemme i det danske sprog. Disse evner har hun forstået at bruge til at skabe sig gode kontakter i flere lande deriblandt Danmark. Sidst har det resulteret i deltagelse i en Havet, Ilze Dilane
"Havet", Ilze Dilane
14 dages workshop i Vejle sammen med 3 medstuderende i august 1998.Opholdet blev afsluttet med en udstilling i Vejle Kommunes Kunstforening, og udstillingen viste endnu en gang, at Ilze Dilane er en kunstner der til stadighed eksperimenterer og derigennem udvikler sit billedsprog.

Som en hyldest til en levende kunstner har vi oprettet et billedgalleri (engelsk) for Ilze Dilane i tilknytning til nærværende side. Her vises blandt andet billeder fra det gennemarbejdede tema "musik og instrumenter".


Ilze Dilane
Kudras iela 7 - 39, Riga LV 1083
Letland
Tlf.: 00 371 7 455 690

E-mail

Til toppen