Logo - Gæsteudstillere
Stengalleriet - Gæsteudstillere

Aase Dyrgaard - Keramiker

Aase Dyrgaard
Aase Dyrgaard
Foto: Lis Albertus
Det er nu over 30 år siden, at Aase Dyrgaard blev inviteret med på et kursus i fremstilling af keramik af en veninde. Den gang havde hun ikke tænkt, at det skulle gå hen og blive et job for livet. Men som hun selv siger: "Da jeg først fik leret i hænderne, kunne jeg ikke lige gi’ slip."

Mest kendt er Aase Dyrgaard måske for den lidt spættede, buttede keramikfuglemor med sine to små fugleunger, som kigger kærligt op. Men ellers er Aase Dyrgaard kendetegnet ved keramik, der er inspireret af oplevelser i naturen. Hun fascineres af de mange former, markante strukturer og ejendommelige tegninger en lille tur i skoven giver inspirationer til. Fuglemor, Aase Dyrgaard
"Fuglemor"
Aase Dyrgaard
Det kan være et bundt svampe, nogle frøkapsler, en af forårets kåde spirer eller blot et stykke frønnet bark, som giver ideer til nye keramiske udfoldelser.

- Hos Aase Dyrgaard står ideerne altid i kø, og hun foretrækker at fremstille unikke ting.

En stor del af Aase Dyrgaards produktion er velegnet som havekunst. Her er kobber den foretrukne glasur. Når hun brænder sine arbejder med den gamle japanske rakuteknik, beholder de den smukke metalliske glød af kobber, som står så smukt til alt det grønne i haven. Det oplevede vi til fulde i Stengalleriet ved udstillingen "Skulpturelt Træ" i 1999, hvor Aase Dyrgaard skulle udstille i galleriets haverum med keramik, der havde træets strukturer som tema.

Gennem 25 år har Aase Dyrgaard undervist i keramik på aftenskole. Her har hendes stille, venlige væsen skabt en utroligt omfattende berøringsflade i Horsens, hvor et utal af Kloden, Aase Dyrgaard
"Kloden"
Aase Dyrgaard
mennesker har nydt godt af hendes iderigdom.

Af seneste udsmykningsopgaver i Horsens skal nævnes vandkunsten "Universet" på Søndergades Apotek og "Livets Forår" - et vægrelief på Bankagerskolen i anledning af skolens 25 års jubilæum. I dag har Aase Dyrgaard indskrænket sin produktion og sin undervisning noget. Nu tillader hun sig at slappe af ind imellem. "Jeg arbejder kun, når jeg har rigtig lyst - når jeg simpelthen ikke kan lade være," siger keramikeren med det lyse smil, der er så karakteristisk for hende.


Aase Dyrgaard
Bankagervej 80, 8700 Horsens
Tlf.: 75 64 47 01

E-mail

Til toppen