Logo - Om Stengalleriet
Stengalleriet - Udstillinger
Skulptur i galleriets have
Skulptur af Jens Buhl
Fotograferet i galleriets haveanlæg
Helt tilbage i 1986 etablerede Jørgen Kjær Poulsen sig med udstillingslokale og værksted for stenslibning i kælderen til den private adresse på Asgårdsvej 11 i Horsens. I de første 7 år var aktiviteterne meget udadvendte. Her pakkede Jørgen Kjær Poulsen ofte produktionen af smykker i montrer og drog ud på udstillinger og messer i hele landet. Ja, det blev endda til flere arrangementer uden for landets grænser. En liste over de væsentligste udstillinger ses under Jørgen Kjær Poulsen

Efter de 7 år på landevejene blev presset på udstillingen hjemme så stort, at det i april 1993 blev nødvendigt at samle alle udstillingsaktiviteterne på privatadressen i Horsens under navnet Stengalleriet i Horsens. Samtidig ændredes konceptet, så Lis Kubel under firmanavnet Cubelis-Denmark blev fast udstiller med sten– og perlekæder og smykker hæklet i sterling sølv.

Galleriets to kunstnere har helt frem til 25. april 2009 , hvor Lis Kubel dør efter en svær sygdom, i samarbejde arrangeret skiftende udstillinger af sten– og perlekæder samt stensmykker, kunst og geologiske samlinger. Ideoplægget blev således, at der skulle afholdes fem tematiske udstillinger om året, hvor en eller to - gerne unge kunstnere - udefra skulle danne en harmonisk helhed sammen med smykkerne.

Forskellige billedkunstnere og skulptører har siden som gæsteudstillere været det bærende element i disse udstillinger. Der er afsat 3 uger til at bygge hver udstilling op fra grunden. Her er det de farver og strukturer, som kendetegner gæsteudstillerens produktion, der bliver bestemmende for valget af smykker. I de fire sommermåneder udvides udstillingsarealet betydeligt med stenkunst og anden skulpturel kunst i galleriets smukke haveanlæg.

Med to ”stengale” menneskers interesse i langt over 20 år er det lykkedes at skabe et udstillingssted, som er enestående i Danmark. De to kunsthåndværkere har hver for sig efterhånden skabt en usædvanlig og omfattende samling af fossiler, smykkesten og mineraler. På samme måde har sortimentet af kæder og smykker et omfang, så Stengalleriet i Horsens på trods af sin lidenhed er i stand til hente sine besøgende fra det ganske land.

Til toppen