Logo - Gæsteudstillere
Stengalleriet - Gæsteudstillere

Jessie Husum - Billedhugger

Jessie Husum - Illustration 1
Jessie Husum

Hjemsted

Jessie Husum kan med god grund tituleres som multikunstner. Et besøg i hendes smukke hjem og den aldeles dejlige have, som ligger der højt oppe mod øst med en storslået udsigt udover Skanderborg sø – og by, giver indtryk af en meget vidtfavnende kunstner, som har gennemarbejdet næsten hele kunstens genrer, og i vidt forskellige materialer.

Det fremgår tydeligt af de mange billeder og relieffer i gips og bronze. Figurer dukker op i alle reoler, nicher og vindueskarme, såmænd også på gulvet. Om det så er badeværelserne, er der billeder og skulpturer. Endvidere er både forhave og prydhave fyldt op med diverse skulpturer i marmor, granit, aluminium m.m.

Aftenskole

Allerede som ung fattede Jessie Husum interesse for udnyttelsen af sine kunstneriske evner. Det foregik dengang i aftenskoleregi, men i 1980’erne, da børnene var blevet store følte hun trang til at dygtiggøre sig yderligere indenfor det kunstneriske område. Jessie Husum - Illustration 2
Maleri i akryl, Jessie Husum
Det blev til en gennemgang af forskolen på Aarhus Kunstakademi med efterfølgende 4-årig uddannelse på skulpturlinien.

Kunstakademi

På kunstakademiet var der nogle dygtige undervisere, billedhuggerne Henning Wienberg og Hans Jørgen Nicolajsen. De gav en grundig indføring i alle grundprocesserne. Materialerne på kunstakdemiet var ler og gips og som oftest blev der lavet skulpturer efter levende model.

Sammen med tre kolleger fra Kunstakademiet begyndte jeg efterhånden at interessere mig for marmor og granit. Hos en stenhugger i Grenaa fik jeg mulighed for at lære at bruge det professionelle værktøj. Det blev noget af en besættelse at arbejde med stenene, og det skulle i de følgende år resultere i mange store og små marmor- og granitskulpturer.

Udstillinger

Et utal af udstillinger er det blevet til i årenes løb. Den første var på Skanderborg Bibliotek i 1982, men det mest spændende var naturligvis de omkring 10 censurerede Jessie Husum - Illustration 3
Bemalet keramik, Jessie Husum
udstillinger. Den første var Kunstnernes Efterårsudstilling på Den Frie i København, hvor der blev antaget flere af de indsendte marmorskulpturer. Tre år i træk blev det til antagelse på Kunstnernes Sommerudstilling i Tistrup og på Kunstnernes Påskeudstilling i Aarhus. Dette sammen med uddannelsen på Kunstakademiet gav mulighed for optagelse i Billedkunstnernes Forbund (BKF), hvilket er meget prestigefuldt.

Der har været andre censurerede udstillinger i ind- og udland.

Salg

Der har været en del salg i årenes løb af små og store ting. Nogle af de største ting, der befinder sig i det offentlige rum, er: en flodhest på Næshøjskolen i Harlev ved Aarhus. Et relief på Landboforeningen i Randers, tre meterhøje delfiner, der præsenteres i et springvand ved postterminalen i Aarhus og en tre tons stor granitsten, der pryder en privat virksomhed i Herning.

Aktiviteter i dag

Omkring 1993 afhændede Jessie Husum sit værksted, der var på Vester Mølle ved Skanderborg. Jessie Husum - Illustration 4
Skulptur med rokker i aluminium
Jessie Husum
Kræfterne slog ikke mere til at bakse med de store sten og det tunge værktøj.

Det betød dog ikke en indstilling af aktiviteterne, nu udføres der blot mindre skulpturer i ler og gips, samtidig med at aktiviteterne med at male har opnået højere prioritet.


Jessie Husum
Højdedraget 32, 8660 Skanderborg
Tlf.: 86 52 42 55
E-mail
Til toppen