Logo - Gæsteudstillere
Stengalleriet - Gæsteudstillere

Mogens Bøggild Kristensen - Naturfotograf

Mogens Bøggild Kristensen
Mogens Bøggild Kristensen
Hvad er det dog, der får en tømrer til at stå op før klokken 3 om natten, slæbe afsted med enorme teleobjektiver, fototasker og stativer langt ud i en skov eller ud i en klam mose - derefter sidde i timevis for at få et billede af en bestemt fugl eller gå med næsen begravet i jorden for at få den flotteste bille i miles omkreds foreviget på en film?

"Jamen, den første tanke, der strejfer en, når vækkeuret starter med at larme så tidligt, er da også, at det føles surt. Men blot et kik ud af vinduet, og man ser, at det er vindstille og næsten skyfrit. Ja, så glemmes alt om den lune dyne. Her melder sig derimod erfaringens tanker om morgenstundens specielle og skiftende lys, tågen der ligger i banker over vandet, den langsomme dannelse af det fascinerende røde skær i horisonten som tegn på solens snarlige komme samt duggens perler på blade, strå og i spindelvæv. Derudover er der hele stemningen, der skabes af fuglene, de mange lugte og dufte og dyrenes stille puslen. Alt dette sammen med de forhåbentlig spændende billeder, der kommer i "kassen", får altså en til at tage afsted gang på gang", fortæller Mogens Bøggild Kristensen.

Et af tømrerens mest foretrukne steder at fotografere er Uldum Kær, hvor gamle udgravninger til tørv er blevet til søer. Her er et væld af åkander. Fuglesangen om morgenen klokken 4 er ubeskrivelig, og områdets farver virker meget intense især tidlig morgen og sidst på dagen.

Mogens Bøggild Kristensens fotografiske arbejdsfelt er vidtspændende, men naturen er efterhånden blevet hovedinteressen. Han forsøger at gengive sine oplevelser i naturen Dødens gab, Mogens Bøggild Kristensen
"Dødens gab"
Mogens Bøggild Kristensen.
både ved ren fotogengivelse, men også ved at arbejde kreativt med billederne. Han ser en udfordring i makrofotografering, hvor han går meget tæt på og tager nærbilleder af for eksempel blade, mos eller svampe. Ligeledes er natfotografering en spændende del af interessefeltet. Sådan et natfotografi af et snedækket landskab med træer, hvor eksponeringstiden er mange minutter, giver en meget speciel gengivelse af nattens farver.

Kurt Stæhr og Mogens Bøggild Kristensen tager meget ofte ud at fotografere sammen, og på udstillingen i Stengalleriet har vi oplevet, at de supplerer hinanden meget fint. De er begge to medlemmer af Hedensted Fotoklub. Her skærpes deres interesse for at blive bedre fotografer gennem de ugentlige møder, hvor nye billeder diskuteres. I løbet af året arrangeres forskellige konkurrencer, hvor bedste fotografi kåres. De er ligeledes medlemmer af foreningen Naturfotografer i Danmark, der er en forening af såvel professionelle som seriøse amatørfotografer. Mogens Bøggild Kristensen var i 1999 med som dommer ved den internationale fotosalon "The Golden". Han har de Sande gentagelser, Mogens Bøggild Kristensen
"Sande gentagelser"
Mogens Bøggild Kristensen
senere år fået optaget sine billeder i blandt andet Horsens Folkeblad og i flere fototidsskrifter.

Forårsudstillingen "Dansk Natur" i Stengalleriet med gæsteudstillerne Bent Vinkler, Kurt Stæhr og Mogens Bøggild Kristensen har indtil nu været galleriets bedst besøgte udstilling. De mange gæster har blandt andet været meget optaget af de smukke og anderledes fotografier, og ofte er der faldet bemærkninger om, at den usædvanlige og kreative kameraføring leder tanken hen på god kunst, så man med rette kan betegne billederne som kunstfotos. Det har været en god oplevelse for os i Stengalleriet at kunne præsentere disse kunstnere.


Mogens Bøggild Kristensen
Dallerupvej 69, Oens, 8700 Horsens
Tlf.: 75 65 21 61
Til toppen