Logo - Gæsteudstillere
Stengalleriet - Gæsteudstillere

Harry Lynge - Fotograf

Harry Lynge
Harry Lynge
Af profession er Harry Lynge bygningsmaler, men i dag er han kreativ med sit fotografiapparat. Her udnytter han tydeligvis sin gode sans for farver samt sine medfødte evner for god komposition.

Rust er på en mærkværdig måde uhyre fascinerende. Mest af alt handler det om, at der er så mange farver i processen, når ilt og fugt går i clinch med jern, der ligger i naturen. I de sidste mange år har Harry Lynge jagtet rustmotiver, og her har det foretrukne emnevalg været sammenhængen af detaljer i gammelt, rustent jern. Horsensfotografen har et vågent øje for detaljen i en jernkonstruktion, hvor rusten står i glød og brand. Man kan sige, at de poetisk komponerede stykker af virkeligheden, han præsenterer i sine billeder, viser rustens ulmende glød og skønheden i forfaldet. Foto: Harry Lynge
Foto: Harry Lynge

Harry Lynge har nu i 40 år arbejdet med fotografiet som kunstform - en måde at beskrive verden på, som vinder mere og mere frem. Man finder ham ofte i områder som havnen eller på containerpladsen på udkik efter nye udsnit af virkeligheden.

De mange dejlige fotografier, som er resultatet af hans søgen, opleves næsten som malerier. De er monteret i smukke og gedigne rammer, som vidner om et menneske, der har sans for balancen i helheden.

Harry Lynge døde den 18. januar 2008 i en alder af 77 år


Til toppen