Logo - Gæsteudstillere
Stengalleriet - Gæsteudstillere

Knud Ross Sørensen - Billedhugger

Knud Ross Sørensen
Knud Ross Sørensen
Stednavnet Ollerup betegner det man vil kalde en lille klynge gårde. Landsbyen ligger mellem Bredsten og Jelling. Her, højt oppe på randen til Grejsdalen, ligger Knud Ross Sørensens gård med en overdådig udsigt ned over Fårup sø.

For over 20 år siden brugte landmanden Knud Ross Sørensen en del af sin fritid på at tegne. Det medførte, at han på et tidspunkt fik lyst til at kende den kunstneriske og faglige baggrund til fritidsinteressen, og han tilmeldte sig derfor som ekstern lærerstuderende ved Jelling Seminariums 3-årige formningsstudium.

I lang tid var grafikken det foretrukne medium, men det endte med at blive formning i ler, han fandt flest udfordringer i, og ønsket gik i retning af at fremstille skulpturer i stor størrelse. Da han som landmand ofte brugte murerskeen, gav det ideen til at lave store skulpturer i beton. Kvier i naturlig størrelse, Knud Ross Sørensen
Kvier i naturlig størrelse
Knud Ross Sørensen

Knud Ross Sørensen luftede tanken over for en murer og fik her at vide, at det ikke kunne lade sig gøre - og så lavede han et par liggende køer, som blev placeret ved vejen lige før gården. Her har de lige siden skabt stor interesse for de mange turister og andre der nyder at køre i områdets skønne natur.

Der er løbet meget vand i åen siden dengang. I dag samler Knud Ross Sørensens interesse sig - udover dyrene - om mennesker. Basspiller, Knud Ross Sørensen
Basspiller
Knud Ross Sørensen
Emnevalget er præget af hans medvirken som harmonikaspiller i sigøjnertrioen "Trio a la Tzigane". Mange af skulpturerne forestiller musikanter og dansende, hvor han fascineres af de store udfordringer, der ligger i at fange de fine nuancer i kropssproget - samspillet mellem krop og bevægelse.

Studierne starter grundigt i rødler - ofte med produktion af flere udgaver af samme skulptur - indtil der er harmoni mellem form og bevægelse. Først da formes den endelige skulptur i fuld størrelse i beton.

Kunststuderende Vibeke Laier skriver blandt andet i et indlæg om Knud Ross Sørensen: "En magisk billedmager, der med en inderlig og ærlig naturiagttagelse formår at fange livet og bevægelsen i skulpturen. Denne fascination af livet og bevægelsen, og Knud Ross Sørensens evne til at lade dette komme til udtryk i et øjebliksbillede, ses på fornem vis i de store, kraftfulde og enkle betonskulpturer af musicerende og dansende par."

Knud Ross Sørensen døde den 28. december 2018 i en alder af 73 år.


Knud Ross Sørensen
Ollerupvej 9, Ollerup, 7182 Bredsten
Tlf.: 75 88 13 87
Til toppen