Logo - Gæsteudstillere
Stengalleriet - Gæsteudstillere

Bent Vinkler - et pilehegn bliver til

Pileneg
Pileneg
Denne billedserie på 16 billeder skal give et indtryk af, hvorledes et pilehegn bliver fremstillet.

Udgangspunktet for de to spændende hegn ved Stengalleriets nedgang var en henvendelse fra naboen, om ikke det kunne være spændende med et pilehegn mellem de to grunde. Efter at vi havde været rundt og se på et par pilehegn henvendte vi os til kurvemager Bent Vinkler fra Gedved, for at få ham til at råde os i sagen.

Bent Vinkler anbefalede et levende hegn som skel. og her fandt han spidsløn mest spændende set over et år. Spidsløn er meget smuk i udspring med rødlige blade og slutter året af med flotte efterårsfarver. Det er et robust hegn, og med årene gror grenene sammen med et meget spændende resultat til følge. Endelig er hegnet fascinerende ved vintertide med et fint lag sne på.

Det accepterede vi, og så gik Bent Vinkler i marts måned i skoven for at grave de mange planter op. Midt i marts blev de så plantet på blivestedet for senere at blive flettet i kvadratmønster.

I mellemtiden var vi i Stengalleriet blevet noget varme på at få lavet et pilehegn ved nedgangen til galleriet. Her gav vi kurvemageren frie hænder til at lave et hegn, der kunne skabe en pæn helhed. Stolperne til hegnet, som blev sat i en afstand på kun 18 centimeter, var af hassel, og så blev der anvendt pil i bundter til at flette med.

Vi har siden plantet minibuksbom i et 25 cm bredt bælte foran hegnet og har nu et meget tæt, gedigent og smukt hegn, som vi er vældig glade for, og som bliver beundret af mange af galleriets gæster.

Se billedserie (link åbner i nyt vindue).

Til toppen