Logo - Gæsteudstillere
Stengalleriet - Gæsteudstillere

Else Juhl Weaver - Keramiker

Else Juhl Weaver
Else Juhl Weaver
Min uddannelse som Kunsthåndværker blev i første omgang indenfor tekstil, stoftryk og vævning.

1959 – 1966 Kunsthåndværkerskolen i København incl. div. værksteder og tegnestuer. Praktik i Holland og studieophold på Kunstakademiet i Beograd.

1967 – 1969 Som 24 årig - rejste jeg som U-landsfrivillig til Uganda. Jeg blev udsendt gennem Mellemfolkeligt Samvirke og skulle undervise fysisk handicappede i at fremstille kunsthåndværk ud af lokale materialer, samt etablere et beskyttet Sy-værksted.

1969 – 1980 Eget værksted i Grumstrup (ved Hovedgård) hvor jeg designede og trykte mine produkter med salg for øje. Aftagerne var dengang butikker i hele landet, som solgte kunsthåndværk.

Else Juhl Weaver, Illustration 1
Firkantet vase med rustik mønster i begitning
Else Juhl Weaver
1980 – 1982 Opholdt jeg mig med familien i Tanzania, hvor min opgave blev at undervise unge afrikanske kvinder i vævning med henblik på at gøre dem i stand til at etablere sig selvstændigt i deres landsby.

De to spændende år, med ivrige unge afrikanere, blev til et vendepunkt i mit arbejdsliv. Ungdomsarbejdsløsheden i Danmark var i firserne blevet meget høj. Her opstod så de første produktionsskoler, hvor unge kunne få vejledning og værkstedsundervisning, hvilket mindede om mit arbejde i Tanzania. Alt for mange danske unge manglede noget at fylde hverdagen ud med.

I årene 1983 til 2002 blev jeg således tilbudt arbejde på sådan en produktionsskole – først som underviser og senere som forstander.

I de sidste år i den periode, hvor tankerne om at stoppe med arbejdslivet blev aktuel, kom mit gamle ønske om at arbejde i ler op til overfladen igen. Et arbejde jeg allerede som ung havde været meget forlibt i.

I årene 1999 – 2000 var jeg således på årskursus på ”Clay Art” i Aarhus. Og senere på andre kurser.

Ler er et organisk materiale, der har helt sin egen vilje. Du kan lege med det, ælte og forme det tredimensionelt til krukker og skulpturer. Der er ingen grund til at rejse langt for at finde inspiration til sine udtryksformer. Else Juhl Weaver, Illustration 2
Urtepotte med huse i begitning
Else Juhl Weaver
Al inspiration kommer indefra; men det er oplevelser, billeder, tanker, former og farver, der har lagret sig i bevidstheden, som ofte pludselig dukker op, og vil udtrykkes. Menneskets forskellige boformer fascinerer mig, fra hytter til højhuse. Men ideer kan blot komme fra en trærod, en sten, en bjergside, en skyformation, en næse, en tå, en tåre, en skygge, tegn, bogstaver, tal m.m.

Som 60 årig stoppede jeg på arbejdsmarkedet og tog derefter hul på de nye tanker om mit liv som selvstændig keramiker i eget værksted i Rude Strand.

Her arbejder jeg sammen med min mand John, som er en habil billedkunstner og vi ”laver ler” (som vi kalder det internt) – vi bliver ved lige så længe, det giver glæde, energi og udvikling.Else Juhl Weaver
Granvej 23, Rude Strand, 8300 Odder
Tlf: 86 54 09 73 / 20 10 91 83

E-mail

Til toppen